In de wijnkelder onder ons Gemeentehuis kan nog steeds getrouwd worden.

Van 1924 tot 2015 was het voormalige gemeentehuis van Gramsbergen een officiële trouwlocatie van de gemeente. Hoewel het gebouw na de gemeentelijke herindeling vanaf 2001 geen dienst meer deed als gemeentehuis.
De gemeente Gramsbergen was opgegaan in de gemeente Hardenberg.

Na oplevering in de loop van 2012 van het nieuwe gemeentehuis van Hardenberg, het 'lelijkste gemeentehuis van Nederland' in het centrum van Hardenberg, wilde de gemeente stimuleren dat er voortaan vooral daar getrouwd zou worden. In 2015 heeft de gemeente Hardenberg het contract met alle andere officiële trouwlocaties in de gemeente opgezegd.

Trouwen in de trouwzaal in Hardenberg kost met ingang van 2016 zo'n kleine 400 euro. Dat is nog exclusief de diensten van de gemeentebode, die optreedt als gastheer of -vrouw (hiervoor betaalt u zo'n 200 euro extra). Vanaf dat moment kan er alleen nog tegen extra hoge kosten op een vrije locatie getrouwd worden.

Dit betekent dat u, wanneer u bij ons in het pittoreske gemeentehuis van Gramsbergen (het 'mooiste gemeentehuis in de gemeente Hardenberg') wilt trouwen, bijna 600 euro extra moet neertellen en daar zitten de kosten van de trouwlocatie, dat was € 300 dan nog niet in. Hiervoor is om begrijpelijke redenen amper belangstelling meer. Daarom hebben we besloten dat de Trouwzaal in het oude Gemeentehuis in Gramsbergen vanaf 2018 niet meer beschikbaar is voor huwelijksvoltrekkingen.

Maar er is nog wel een andere mogelijkheid om in Gramsbergen te trouwen! U kunt zich de hoge 'boete' besparen die staat op trouwen op een vrije locatie, door op dinsdag- of woensdagochtend om 9.00 uur uw huwelijk voor  € 40 te laten registreren in het gemeentehuis van Hardenberg. Dit duurt ongeveer 10 minuten en hierbij kunnen slechts 4 personen aanwezig zijn. U kunt dan vervolgens de 'echte' huwelijksvoltrekking, direct daarna of enkele dagen later, in het bijzijn van al uw gasten, compleet met toespraak, Ja-woord en het wisselen van de ringen bij ons laten plaatsvinden.

Wij verzorgen dat graag voor u.

De ceremonie kan gebeuren in de wijnkelder onder het oude Gemeentehuis van Gramsbergen voor maximaal 40 gasten. De kosten voor het gebruik van de wijnkelder bedragen 150 euro. De trouwspeech kan dan gehouden worden door iedereen die dit wil doen, hiervoor is geen beëdiging of toestemming van de gemeente nodig.

Ook onze eigen ervaren en beëdigd trouwambtenaar, Cora kan in overleg met u een helemaal op u toegespitste toespraak houden. Wij nemen dan ook de taak van de gemeentebode over. De prijs voor deze service is 200 euro. De totale huwelijksvoltrekking komt dan op 350 euro. Bovendien betaalt u voor een trouwplechtigheid op zaterdag, zondag of op feestdagen bij ons geen meerprijs.De diensten van de gemeente bode doen we er zelf gratis bij.

 Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoonnummer 06-53207058 of via het contactformulier op deze website.

Trouwen in de Wijnkelder

Het bordes is door het niveauverschil bij uitstek geschikt voor de groepsfoto

Voor het maken van foto's kan ook het balkon worden gebruikt.  
Tijdens de plechtigheid kan de trouwauto voor de deur op de rotonde blijven staan en uw gasten kunnen gratis parkeren.
Ook met de trein is het gemeentehuis goed bereikbaar van NS station is het 5 minuten lopen.

 

De wijnkelder onder het gebouw kan gebruikt worden voor kleine recepties tot ongeveer 30 personen.


webdesidn DX11